Parochie Peerke Donders, Tilburg
Parochie Peerke Donders uit Tilburg op Instagram Parochie Peerke Donders uit Tilburg op Facebppl

Het heeft Zijne Majesteit behaagd....

Het heeft Zijne Majesteit behaagd....

De afgelopen week, de voorbije maanden, leefden veel mensen mee met onze vicevoorzitter Theo de Kort. Afgelopen dinsdag namen we in een bomvolle Lucaskerk afscheid van de vrouw van Theo: zijn Brigit. Theo sprak vanuit dankbaarheid, verdriet en grote trots over zijn vrouw Brigit als een bikkel. Maar het woord bikkel is ook van toepassing op Theo zelf!
Veel meer dan vicevoorzitter.
"Voor meer dan 40 jaar vrijwillige inzet bij de beroepsgroep Notarissen, de Stichting Jabalpur India, bij RK Parochie Zalige Peerke Donders in Tilburg en bij Stichting Levensonderhoud Fraters CMM Nederland. Benoemd tot Ridder in de Orde van Oranja-Nassau". Zo kunnen we lezen op de website van de gemeente Goirle.
Wat veel mensen niet weten is dat Theo al 38 jaar zingt in het Liturgisch Ad Hoc-Koor. Theo is dus echt een parochiemens. Iemand die de parochie -en meer in het bijzonder ook de vieringen- ter harte gaat. 
Sinds 2015 is Theo ook vicevoorzitter van onze parochie. Theo houdt zich vooral met onze gebouwen bezig. En daar is de laatste jaren heel veel tijd in gaan zitten! Denk aan het afstoten van de Vredeskerk, de verbouwing van de kerk van het Goirke, de verbouwingen in de Lucaskerk en kortgeleden nog de verkoop van de pastorie aan de Hoefstraat en de voorbereiding van de aanpassingen van de Petrus Donderskerk. Daar zit ontzettend veel werk aan vast. Overleg in het bestuur, het dagelijks bestuur, de bouwvergaderingen. Zo veel als het kan mee denken mt de architect en parochianen en ook aanspreekbaar zijn voor de aannemer. 
En dan zien we dat theo zijn schoonzoon optrommelt om te sjouwen met meubels voor de nieuwe kantoorruimte bij de Lucaskerk en dat hijook zorgt voor een prachtige 'stamtafel' in de nieuwe huiskamer. Theo doet er dat soort klusjes graag bij. In alle bescheidenheid is hij daarnaast ook aanspreekbaar voor wijze raad (en daad) voor parochianen die voor een tijd niet verder kunnen. 
Twee bikkels.
Beste Theo,
In de maanden april en mei heb jij wel heel veel te verstouwen gekregen. Op de eerste plaats heb je afscheid moeten nemen van je vrouw Brigit. Gecondoleerd.
Maar in de dagen dat Brigit merkte dat haar einde in zicht kwam, kon ze ook genieten van het moment dat jij Ridder in de Orde van Oranje Nassau werd. 
Gefeliciteerd, Theo, met die zeer verdiende onderscheiding! Jij bent - samen met Brigit - een bikkel. 
We hopen dat we nog lange tijd mogen genieten van je inzet.
Vrede en alle goeds!
Namens velen, Peter Derks.