Parochie Peerke Donders, Tilburg
Parochie Peerke Donders uit Tilburg op Instagram Parochie Peerke Donders uit Tilburg op Facebppl

Nieuwsbrief 5

Nieuwsbrief 5

Nieuwsbrief
Aflevering 2023 - 05
1 - 2 april 2023

In deze aflevering:
- Wie niet voor ons is...
- Ademruimte.
- Veertigdagentijd = vastensoep (3)
- Eigenwijs en GoTiKo zingen hun versie van de Passion.
- Fruitzondag.
- Een Goede Goede Week
- Switchvieringen.
- Een Goede Goede Week!
- Goede Vrijdag in de Montfortkerk.
- Bloemenhulde Goede Vrijdag.
- Paasfakkeltocht.
- Wereldwinkel.
- Seniorenpastoraat vrijdag 14 april.
- Vergadering van de parochie.
- Verbouwing.
- Vooraankondigingen.
- Vrijwilligers gezocht voor Poels Hofje.
- Terugblik "Verwenmaaltijd".
- Vieringen in de komende weken.
- Overleden parochianen.
- Algemene gegevens.


Wie niet voor ons is.....

De afgelopen periode valt het me op dat veel zo zwartwit dan wel gepolariseerd, is, goed of fout... Of het nu op het wereldtoneel is of binnen ons eigen land zo rond de verkiezingstijd: de tijden van 'polderen' lijken al weer even geleden, iets van het grijze verleden met nog maar een paar televisiekanalen. Zo herinner ik me Journaalbeelden van jaren terug, politieke rally's van de vroegere Amerikaanse president Bill Clinton,  waar op grote banieren 'The Third Way' vermeld stond. Die gulden middenweg, het compromis, die lijkt tegenwoordig vaak ver te zoeken. Ook op ons eigen lokale en persoonlijke niveau, in familie- of werkverbanden of binnen verenigingen. Recent werd ik hier persoonlijk weer 'ns mee geconfronteerd, toen ik - na enig aandringen in mijn omgeving - werd aangespoord iemand een brief te sturen die ik nog kende van een gezelschap van jaren terug. Aldaar was er in de tent grote ruzie uitgebroken, ondanks bemiddelingspogingen kon een middenweg er niet gevonden worden. De coronaperiode kwam er tussendoor, tijd kan immers wonden helen, maar helaas: ook na het verstrijken van een flinke 'afkoelingsperiode' waren er nog geen signalen van kalmering waar te nemen. De groep was teveel uiteengevallen, cohesie en samenhang was in de loop van de tijd onder druk komen staan, teveel verbindende personen waren weggevallen, vertrokken dan wel overleden. En dan geldt doorgaans het adagium: 'Wie niet vóór ons is, is tegen ons'. In een dergelijke situatie ben je zelf ook onderdeel van het conflict en valt er weinig eer te behalen aan een bemiddelspoging of zelfs inspanningen om lijnen open te houden. 
Suggesties voor 'mediation' danwel het benoemen van overeenkomstige uitdagingen hebben dan geen plaats, pogingen tot bemiddeling worden categorisch weggewuifd door de voornaamste kemphanen. En zo kunnen vriendschapsverbanden van decennia in korte tijd definitief uiteen vallen; ontstaan er kampen die in een eigen (nieuws)bubbel leven en niets meer van elkaar willen weten. In de verhalen rond Jezus die we mogen beluisteren bij onze vieringen valt vaak op dat Hij juist zaken omdraait, daarmee ook in ander perspectief plaatst. Zo lezen we in het Marcusevangelie de zin: "Wie niet vóór ons is, is tegen ons'. Sowieso zijn we allemaal deelgenoot van een keuze daarbij: doe ik iets wel of juist niet. Aldus mogen we bij conflicten de aansporing lezen om toch te blijven zoeken naar dat compromis, naar die middenweg, of dan alleen maar in contact te blijven met je opponent met de acceptatie 'dat we het erover oneens blijven'. Of we doen niets en laten het maar zo. In deze dagen op weg naar Pasen moet ik bij het schrijven van deze inleiding denken aan het kwetsbare 'Goede Vrijdagakkoord' of 'Akkoord van Belfast', dat een belangrijke stap vormde in het vredes- en helingsproces in Noord-Ierland. Al vijfentwintig jaar weet het stand te houden bij gezworen vijanden, hoe broos en fragiel ook, bij groeperingen die zich als Christelijk willen zien (Katholiek of Protestant). En hoe diep zit dat wel niet? Zo hoorde ik ooit 'ns het verhaal over een Hindoestaan die ergens in Noord-Ierland door een groep werd tegengehouden en werd bevraagd of deze een Katholieke dan wel een Protestante Hindoestaan was; dat kan een zeer intense (en bedreigende) vraag zijn... Een prestatie van wereldformaat blijft het dat Goede Vrijdagakkoord. En soms dienen vage en omfloerste bewoordingen daarbij om controversiëlere kwesties te vermijden en uit te stellen, om zo iets van een overeenkomst te garanderen en 'on speaking terms' te blijven. De vrede zoeken en ruzie verfoeien... het blijven lastige kwesties, voor onszelf en op dat grotere wereldtoneel, bij al die oorlogsconflicten. De wereld is en blijft gebroken, relaties worden aangegaan en kunnen evenzeer weer verbroken worden. En we komen er niet onderuit: het blijft ons als personen, geïnspireerd door dan wel gelovig in Christus, uitdagen te blijven zoeken naar de middenweg, naar die 'derde weg', naar dat compromis, of accepteren dat we van mening verschillen, maar in contact blijven met die ander, onze opponent. Om dat laatste maar 'ns heel filmisch te verwoorden: 'Keep your friends close and your enemies closer' (een bekende zin uit de filmreeks 'The Godfather'.
Geert Eijsbouts


Ademruimte.
Als Job op de mestvaalt
erger nog
op de schroothoop geraakt
monddood leven ontnomen

het voelt als een graf
geen zicht, de oren op scherp
buiten klinkt geweeklaag
in de verte ga ik over de tong

niemand ben ik geworden
afgelegd ingepakt afgevoerd
opgeborgen achter een steen
waar de nacht nooit opstaat

schuld? lot? gefaald?

dan splijt de duisternis
licht overstroomt mij
liefde omarmt mij
en tilt mij op

een weg ten volle daagt mij uit
naakte waarheid roept mij tevoorschijn               San Salvatorgemeenschap 2023 - Ademruimte
nieuw leven nodigt mij
ik sta te kraken in mijn voegen

ik geef gehoor
kom in beweging
en mag opnieuw beginnen
steeds weer
 

Veertigdagentijd = vastensoep (3)
De verkoop van de vastensoep overtreft weer onze verwachting. In de voorbije weken zijn diverse koks in de weer geweest om Vastensoep te koken en de bakjes soep voor de verkoop op zondag in de Lucaskerk klaar te maken. Er zaten als altijd "klassiekers" bij, maar een heel verrassende soep dit jaar was de Marokkaanse woestijnsoep. Daarvan willen we u het recept niet onthouden.

Benodigdheden:
1 ui, 5 stengels bleekselderij, 500gr wortelen, 150 gr rode linzen, 1 eetl. harissa, 250gr dadels, 2 eetl. komijnpoeder, 1,5 L bouillon, 0,5 bos koriander, bieslook of peterselie, olijfolie, zout en peper naar smaak.
Bereiding:
1. Verwarm de olijfolie in een soeppan. Bak daarin de ui en de komijnpoeder zacht en glazig. Voeg dan de bleekselderij toe en roer door. Laat even meebakken. Schil de wortels en snijd ze in stukken en voeg ook toe. 
2. Los de groentebouillonblokjes op in 1,5 L water en giet het bij de groenten. Roer goed door en laat alles even doorkoken. Voeg de linzen toe en laat gaar worden.
3. Ontpit de dadels en snijd ze in vieren. houd er een paar achter voor de garnering. Die snijd je in kleine stukjes. 
4. Voeg nu de dadels toe en laat de soep 5 min. doorkoken. Pureer de soep met de staafmixer. Kijk even of hij nu te dik is, voeg dan water toe. Breng op smaak met de harissa en peper en zout. 
5. Snijd de kruiden fijn en gebruik deze voor de garnering. Net als de fijn gesneden dadels die je achter hebt gehouden. 
Smakelijk eten!

Op het moment dat dit artikeltje geschreven wordt, is de opbrengst van al die bakjes soep rond de €800,00 en we hebben nog één verkoop te gaan. De opbrengst is in zijn geheel bestemd voor de Vastenactie die dit jaar als thema heeft "Mensen onderweg" voor vrouwen in Zuid-Soedan, die gevlucht zijn voor geweld of natuurrampen en elders in hun land een nieuw bestaan proberen op te bouwen. Er wordt geholpen met zaaigoed en eenvoudig gereedschap, waarmee zij hun eigen voedsel kunnen verbouwen. 


Fruitzondag - weekend 1 en 2 april, Palmzondag
In het weekend 1 en 2 april kunt u fruit inleveren waar tijdens de viering in de Lucaskerk door de werkgroep fruitmandjes van worden gemaakt. 
Bent u vergeten fruit mee te nemen, dan is een geldelijke bijdrage ook altijd welkom. En natuurlijk doen we na afloop van de viering op Palmzondag een beroep op kerkgangers om te kijken of ze een fruitmandje bij hen in de buurt kunnen bezorgen. 


Eigenwijs en GoTiKo zingen op Palmzondag 2 april hun eigen versie van de Passion
 Heel misschien heb jij het ook gelezen, in
Goirles Belang van 22 maart jongstleden:
Kinderkoor Eigenwijs en Jongerenkoor Gotiko gaan hun eigen versie van de
Passion zingen. 
Ze doen dat op Palmzondag om 15.00 uur
in de Sint Jan van Goirle (Kerkstraat 3, 5051 LA Goirle).
In deze Passion gaat het niet slechts over het laatste stuk van Jezus' leven, maar er wordt gezongen over de kern-episodes uit het hele leven van Jezus. Laat je inspireren door het enthousiasme van jongeren uit Goirle en Tilburg. Dus kom vaders en moeders, met je kinderen, kom grootouders met je kleinkinderen naar Goirle toe en begin de Goede Week goed. 
De uitvoering begint om 15.00 uur en de toegang is gratis.


Een Goede Goede Week!!
Thuis bij Peerke organiseert Een Goede Goede Week. 
Hieronder vindt u een overzicht met de data en het menu voor de Goede Goede Week met aansluitend een viering. 
U kunt ook alleen de viering bijwonen. 
 

Datum Maaltijd (17.30 uur inloop) Viering (19.00 uur)
Maandag
3 april
Groentesoep met broodjes Parochiecentrum
Dinsdag
4 april
Macaroni Bolognese Parochiecentrum
Woensdag
5 april
De maaltijd wordt verzorgd door
de Surinaamse gemeenschap
Parochiecentrum
Witte 
Donderdag
6 april
Kip in romige saus met rijst Petrus Donderskerk
Goede
Vrijdag
7 april
Erwtjes, worteltjes, aardappelpuree
en vissticks
Petrus Donderskerk

 

Switchvieringen.
Op weg naar Pasen.
We lezen uit het Passieverhaal. Het verhaal van de laatste dagen van Jezus. We starten hiermee de Goede Week. Een week die begint met de aankomst van Jezus in Jeruzalem. Hij wordt er hartelijk ontvangen. Mensen staan langs de kant van de weg als hij, op zijn ezel, binnenrijdt. Wij weten al dat die sfeer snel om zal slaan en dat de week eindigt met Jezus dood. Of toch niet? Is dit niet het einde? 
Kom je mee vieren?
Wanneer: Zaterdag 1 april om 19.00 uur
Waar: Petrus Donderskerk, Enschotsestraat 124.

Goede Vrijdag.
Koor en tekstgroep Switch organiseert ook dit jaar weer een wake als voorbereiding op Pasen. En ook dit jaar doen we het anders. Zoals alle andere jaren willen wij gewoon samen met jou stilstaan bij Goede Vrijdag door te bidden, te vieren en stil te zijn. Na de viering doen we geen wake die de hele nacht duurt, maar een alternatieve activiteit: we kijken samen de film "Een man die Ove heet". 
Ove is negenenvijftig jaar oud; hij is mopperig, strikt en heeft een kort lontje. Zijn buren vinden hem verbitterd, hij vindt hen idioten. Elke ochtend loopt hij een rondje in zijn buurt. Dan verzet hij fietsen en controleert de inhoud van afvalbakken, hoewel hij al jaren geen voorzitter meer is van de vereniging van eigenaren. Maar achter deze strenge facade gaat verdriet schuil. Wanneer de nieuwe overburen op een ochtend per ongeluk zijn brievenbus omver rijden, vormt dat het begin van een komisch en hartverwarmend verhaal over onverwachte vriendschap, haveloze katten en de kunst van het achteruitrijden met een aanhangwagen. 
Je hoeft je niet aan te melden voor de film, maar mag gewoon blijven plakken na de viering. 
De viering en de wake zijn op vrijdagavond 7 april, in de Petrus Donderskerk, Enschotsestraat 124 in Tilburg. 
Het programma is als volgt:
19.00 uur:                          Goede Vrijdagviering
20.30 uur:                          Film "Een man die Ove heet" en napraten hierover
23.30 uur:                          Bezinningsviering
00.00 uur:                          Afsluiting en opruimen
Kom jij ook?
Meer informatie staat op koorswitch.tumblr.com en facebook.com/koorswitch en http://www.instagram.com/koorswitch/
Met vragen kun je terecht bij Karen Veldmeijer (06-45928286) of via koorswitch@hotmail.com
Aanmelden is niet nodig. 
 

Goede Vrijdag in de Montfortkerk.
Elk jaar komt onze geloofsgemeenschap bij elkaar om stil te staan bij het leven en sterven van Christus. Het is een moment van droefheid, maar ook van hoop. We doen dat rondom het kruis. De aandacht gaat op de eerste plaats uit naar het offer dat Christus bracht toen Hij voor ons Zijn leven gaf. We voelen ons daarnaast gesterkt door het besef, dat liefde sterker is dan de dood. 
Voor ons mensen moet het kruis een teken van hoop zijn. We zien zoveel mensen die hun kruis dragen, maar we blijven vertellen, dat het kruis een teken is van overwinning en een protest tegen alle vernietiging. Daarbij denken we ook aan mensen die lijden in onze tijd en bidden om hoop op een nieuwe wereld. 
We sluiten onze bijeenkomst daarom af met een kruisverering. Mensen zijn uitgenodigd om bloemen neer te leggen bij het kruis, nadat de voorganger het kruis heeft bewierookt. Daarna verlaten ze in stilte de kerk. 
U bent van harte uitgenodigd. 


 

 


Bloemenhulde op Goede Vrijdag.
Zowel tijdens de Kruisweg in de middag om 14.30 uur in de Lucaskerk als tijdens de Woord- en Gebedsdienst in de avond om 19.00 uur kunt u bloemen meebrengen om hulde te brengen aan het kruis. De bloemen worden uiteindelijk verwerkt in de bloemstukken die met Pasen de kerk sieren. 


Paasfakkeltocht.
Op paaszaterdag 8 april aanstaande is de traditionele paasfakkeltocht. 
Om 17.45 uur vertrekken wij vanaf de Petrus Donderskerk, Enschotsestraat 124 naar de boerderij van de familie van Roestel aan de Bosscheweg. 
I.v.m. de catering wel graag van tevoren opgeven, dat kan tot en met woensdag 5 april. Wilt u aangeven met hoeveel volwassenen en kinderen tot 12 jaar u komt? Dit mede in verband met de soep en broodjes. 
U kunt zich inschrijven via inschrijflijsten achter in de kerk en op het parochiecentrum Hoefstraat 201. Of via devlaspit@parochiepeerkedonders.nl
 

Pasen.
Als je op dit moment door de stad loopt, fietst of rijdt, wordt je (als het niet regent) verrast door de oplevende natuur. Narcissen bloeien, vogels fluiten en bomen worden weer groen. Mensen vertellen dat ze blij worden en nieuwe energie krijgen. Kortom het leven weer oppakken. Dat is ook de betekenis van het paasfeest. Jezus is uit de dood opgestaan en bemoedigt zijn vrienden om aan het werk te gaan. Een nieuw tijdperk is aangebroken. Het leven begint opnieuw.
Met PASEN vieren we ook het nieuwe leven. We zoeken eieren, begin van nieuw leven. 
We weten niet wat dat nieuwe leven brengt, mooie en verdrietige momenten, momenten van vreugde en van angst. 
       

Deze worden verwoord in de volgende overweging.
- Het leven is een kans, profiteer ervan.
- Het leven is mooi, bewonder het.
- Het leven is een zegen, beproef het.
- Het leven is een droom, verwezenlijk die.
- Het leven is een uitdaging, neem die aan.
- Het leven is een plicht, vervul die.
- Het leven is een spel, speel het.
- Het leven is duur, koester het.
- Het leven is rijkdom, bewaar die.
- Het leven is liefde, geniet ervan.
- Het leven is een belofte, kom die na.
- Het leven is droefheid, overwin die.
- Het leven is een lied, zing het.
- Het leven is een strijd, aanvaard die.
- Het leven is een tragedie, zie die onder ogen.
- Het leven is geluk, maak het.
- Het leven is kostbaar, verwoest het niet.
- Het leven is leven, vecht ervoor.
Welke uitspraak ook op enig moment bij u past, weet dat je er niet alleen voor staat. 
Jezus, wiens opstanding we vieren loopt naast je.
ZALIG PAASFEEST.


Wereldwinkelverkoop.
Zondag 9 april is er ondanks dat het eerste paasdag is, gewoontegetrouw een verkoop van producten uit de Wereldwinkel. Voor en na de viering in de Lucaskerk zijn we aanwezig. Komt u kijken naar en kopen van wat we bij ons hebben. En er kan gepind worden!


Seniorenpastoraat vrijdag 14 april 14.00 uur.
Deze vrijdag is iedereen van harte welkom in het parochiecentrum Hoefstraat 201 voor een kopje koffie/thee met iets erbij. 
We gaan met elkaar spreken over Paaservaringen. Iedereen maakt wel van die momenten in het leven mee, dat alles lijkt tegen te zitten en dan komt er toch dat moment van weer opstaan, weer leven vinden, hoop en toekomst.
Van harte welkom.


Vergadering van de parochie.
Dag: woensdag 19 april 2023
Locatie: Lucaskerk
Tijd: 18.00 uur - 20.30 uur
18.00 uur - 19.00 uur: soep met broodjes, met koffie en thee
19.00 uur - 20.30 uur: bijeenkomst over verlies en rouw.
Opgeven voor de Vergadering van de Parochie kan tot en met zondag 16 april via de mail: info@parochiepeerkedonders.nl

Een pad ontstaat door erop te lopen.
Een inspiratiebijeenkomst over verlies en rouw voor mensen die anderen tot steun zijn tijdens momenten in het leven waarin er sprake is van een groot verlies én voor mensen die zelf een betekenisvol verlies memaakten. Er is geen draaiboek voor hoe je dat doet. Er is geen gemarkeerde weg die je kunt volgen. "Een pad ontstaat door erop te lopen", zegt filosoof Lao Tse. Tijdens deze avond staan we, aan de hand van praktijk en theorie, stil bij de thema's verlies en rouw. Het belooft een afwisselende lezing te worden, die in tegenstelling tot wat het thema doet vermoeden, niet alleen maar zwaar en ingewikkeld zal zijn. 
De avond wordt verzorgd door rouwdeskundigen Janine Gerris en Mijntje van Daesdonk. Zij zijn medeparochianen en hebben een praktijk voor rouw- en verliestherapie: Onderweg (www.onderwegtilburg.nl)
 

Verbouwing.
Op dit moment nadert de verbouwing van de Lucaskerk zijn voltooiing. 
Voor de verhuizing van het parochiecentrum worden de dozen ingepakt. 
Voordat de kerk en bijruimtes helemaal opnieuw ingericht worden, moet er nog uitgebreid gepoetst worden. Uw hulp daarbij is welkom. Ook met het afstaan van verhuisdozen kunt u ons helpen. 
U kunt contact opnemen met het parochiecentrum aan de Lage Witsiebaan. In de weken na Pasen staat de poets en de feitelijke verhuizing gepland. 


Vooraankondigingen.
Gezinsbedevaart Bisdom.
Op 1 juli wordt er door het Bisdom weer een "Gezinsbedevaarts"-dag georganiseerd. Dit jaar vindt deze plaats in het Museumpark Oriëntalis bij Nijmegen. Meer info in de volgende nieuwsbrief. 

Abdijdag.
Op zaterdag 1 juli is er een abdijdag. De Chevalierstichting organiseert op die dag in samenwerking met parochie Peerke Donders deze Abdijdag, dit keer naar de Abdij van de Minderbroeders Franciscanen in Megen. 
Het programma volgt nog, maar u kunt zich wel opgeven als u belangstelling hebt. Dat kan via een mail naar gerard.stevelink@parochiepeerkedonders.nl
In de volgende nieuwsbrief komt nog wat meer informatie. 
 

Gezocht: vrijwilligers Poels Hofje.
Achter de voormalige Hasseltse kerk (Lambert de Wijsstraat 13) staat ons gebouw. We zoeken, vanwege het grote aantal gasten, voor de dinsdag- en donderdagmiddag, uitbreiding van de groep vrijwilligers die willen koken of groentes willen schoonmaken, afwassen en/of de gasten willen bedienen. Onze beide zusters Shyny en Lili zijn de coördinatoren en geven leiding aan het geheel. 
Naast Poels Hofje worden elke donderdagmorgen ook voedselpakketten uitgedeeld in Tilburg Nood met ondersteuning van vrijwilligers i.s.m. de medewerkers van Wijkcentrum De Ypelaer. 
Opgave en verdere informatie:
Zuster Shyny en zuster Lili: 06 3893 6402  info@gerritpoels.nl
Theo te Wierik 06 2354 0648 provinciaalmsc@misacor.nl


Terugblik Verwenmaaltijd Lucaskerk.
Op de verkiezingsdag 15 maart jongstleden verzorgde de Jongerengroep een Verwenmaaltijd in het nieuwe zaaltje van de Lucaskerk. De jongeren mochten 25 gasten verwelkomen. 
Ze zetten de avond hoog in, met een driegangenmenu waar (op verkiezingsdag dus) het nodige in te kiezen was. En dat allemaal in een kerk waarin nog heel beperkt aan kookruimte is gedacht. 
De gasten reageerden heel enthousiast op hun onthaal. Jongerenwerker Eva en hun club hebben werkelijk kook-talent!
Op het einde van de avond zei iemand bij wijze van rondvraag: graag volgende week weer zo'n maaltijd. Dat werd door de jongeren als een groot compliment ervaren. En dat gaat er dus ook van komen!
Het is een mooie eerste stap geworden om nog meer ruimte te creëeren voor ontmoeting in onze Lucaskerk.
Ans en Enrico en allen die hebben meegewerkt aan deze gezellige avond: Bedankt!
           

Bedankt ook aan onze gasten!
Peter Derks.


Vieringen in de komende weken.

* Elke maandag, dinsdag en vrijdag 08.15 uur een viering in de kapel van parochiecentrum Hoefstraat 201.

* De vieringen vanuit de St. Lucaskerk worden via livestream
uitgezonden. U kunt dit kanaal snel vinden via de homepage
van deze website of via deze link.

Datum

Goirkese
kerk

Montfort
kerk

Huize
Padua
Petrus
Donders
kerk
MFA
't Kruis-
punt
Service-
app. De
Duynsberg
St. Lucas-
kerk
Zaterdag
01 april 
    16.00 uur
Woord- en Comm. viering
Theo Marcelis
Gerard Stevelink
19.00 uur 
Switch
  16.00 uur
Woord- en Comm. viering
Geert Eijsbouts
 

 

 

Palmzondag
02 april

09.30 uur
Woord- en Comm. viering
Peter Derks
09.30 uur
Eucharistie-viering
Peter Denneman smm
  11.00 uur
Woord- en comm. viering
Gerard Stevelink / Ruud Vugs
09.30 uur
Woord- en Comm. viering
Geert Eijsbouts
  11.00 uur
Eucharistie-viering
Frank Lemmens

 

 

Witte 
Donderdag
06 april 

19.00 uur
Eucharistie-viering 
Frank Lemmens
19.00 uur
Eucharistie-viering
Peter Denneman smm
16.00 uur
Woord- en Comm. viering
Theo Marcelis
Joke v. Knegsel
19.00 uur
Eucharistie-viering
Theo te Wierik
Gerard Stevelink
  16.00 uur
Eucharistie- viering
Marijn vd Laar en Peter Derks
19.00 uur
Eucharistie-viering
Marijn vd Laar 
Peter Derks

 

 

Goede
Vrijdag
07 april

19.00 uur
Gebedsdienst
Frank Lemmens
19.00 uur
Gebedsviering
Frans Maas
15.00 uur
Kruisweg
Team G.V. Huize Padua

15.00 uur
Kruisweg

19.00 uur
Switchviering en wake

  16.00 uur
Gebedsdienst
Peter Derks

14.30 uur
Kruisweg 
 

19.00 uur
Gebedsdienst
 

 

 

Paaszaterdag 
08 april

21.00 uur
Paaswake
Frank Lemmens
21.00 uur
Paaswake
Peter Denneman smm
16.00 uur
Paasviering
Frank Lemmens
17.45 uur Paasfakkeltocht

20.00 uur
Paaswake
  16.00 uur
Paasviering
Marijn vd Laar
21.00 uur
Paaswake
Marijn vd Laar
Peter Derks

 

 

1e Paasdag 
09 april

09.30 uur
Eucharistie-viering
Frank Lemmens
09.30 uur
Eucharistie-viering
Peter Denneman smm
  11.00 uur
Eucharistie-viering
Theo te Wierik
Gerard Stevelink
09.30 uur
Eucharistie-viering 
Marijn vd Laar
  11.00 uur
Eucharistie-viering
Marijn vd Laar

 

 

2e Paasdag
10 april

09.30 uur
Eucharistie-viering 
Frank Lemmens
geen viering   11.00 uur
Woord- en Comm. viering
Joke van Knegsel
Jos Langenhoff
    11.00 uur
Woord- en Comm. viering
Peter Derks
Zaterdag
15 april
    16.00 uur
Woord- en Comm. viering
werkgroep

 

  16.00 uur
Woord- en Comm. viering
Henny Spooren


 

 

Zondag
16 april
 

09.30 uur
Eucharistie-viering
Frank Lemmens
09.30 uur
Woord- en Comm. viering
Frans Maas
  11.00 uur
Eucharistie-viering
Frank Lemmens
09.30 uur
Woord- en Comm. viering
Henny Spooren
  11.00 uur
Woord- en Comm. viering
Henny Spooren

 

Zaterdag 
22 april 

    16.00 uur
Eucharistie-viering
Frank Lemmens
    16.00 uur
Eucharistie-
viering
Marijn vd Laar
 

 

Zondag
23 april

09.30 uur
Eucharistie-viering
Frank Lemmens
09.30 uur
Woord- en Comm. viering
Anja Verbraak
  11.00 uur
Eucharistie-viering
Frank Lemmens
09.30 uur
Eucharistie-viering
Marijn vd Laar
  11.00 uur
Eucharistie-viering
Marijn vd Laar


Zaterdag
29 april

    16.00 uur
Woord- en Comm. viering
werkgroep
    16.00 uur
Eucharistie-viering
Frank Lemmens
 

 

Zondag 
30 april

09.30 uur
Woord- en comm. viering
Peter Derks
09.30 uur
Woord- en Comm. viering
Liesbeth Eijsbroek
  11.00 uur
Woord- en Comm. viering
werkgroep
09.30 uur
Eucharistie-viering
Frank Lemmens
 


11.00 uur
Eucharistie-viering
Frank Lemmens

 

 

 

 

 


Algemene gegevens
Website:                    www.parochiepeerkedonders.nl
E-mail:                       info@parochiepeerkedonders.nl
Bereikbaar:               013-2070127 (van 09.30 uur tot 12.30 uur)
                                   Voor noodgevallen (van 08.00 uur tot 20.00 uur)
                                   06-5199 0105
Bank:                         Rabobank: NL28 RABO 0304 9188 57

 

 

 

De eerstvolgende nieuwsbrief verschijnt in het weekend van 22 - 23 april. 
      Kopij voor deze editie kan ingeleverd worden tot 18 april, 18.00 uur.

 

                                nieuwsbrief@parochiepeerkedonders.nl

 

Het frisse groen op jonge twijgen,
Een tere tak me bloesemknop.
De natuur spreekt en zal niet zwijgen,
De lente volgt de winter op.

 Pasen schenkt ons weer nieuw leven,
Het oude is voorbijgegaan.
Een licht wordt ons gegeven,
Om in het donker op te staan.

 Pasen opent dichte deuren,
Een voorportaal is ons bereid.
Een leven vol van lentekleuren,
Een vleugje van de eeuwigheid.

 Noah.