Parochie Peerke Donders, Tilburg
Parochie Peerke Donders uit Tilburg op Instagram Parochie Peerke Donders uit Tilburg op Facebppl

Brief van pastoraal team en parochiebestuur

Brief van pastoraal team en parochiebestuur

Beste parochiaan,

Het pastoraal team heeft het moeilijke besluit moeten nemen om vanaf nu tot en met 2 januari in onze parochie geen publiektoegankelijke vieringen te houden. 

De afgelopen week is het aantal besmettingen sterk gestegen, het aantal mensen dat in de ziektenhuizen opgenomen moet worden neemt steeds maar weer toe. Maandagavond kondigde minister-president Mark Rutte een harde lock-down af om te voorkomen dat het corona-virus nog verder om zich heen zal grijpen. 

Strenge maatregelen moeten er voor zorgen dat de zorg niet overbelast raakt. Het zijn maatregelen die een groot effect hebben op ieder van ons. 

In de parochie waren we druk bezig met de voorbereiding op het kerstfeest, een feest van hoop en nieuw leven. En we wisten, het zou een ander feest worden dan we gewend zijn. Geen volle kerken, niet het uitbundig zingen van de ons vertrouwde kerstliederen en mensen die alleen maar zouden kunnen komen als ze een gereserveerde plaats hadden. 

Maar ook daar moeten we dus van terugkomen. Maximaal 30 mensen per viering in de kerk toelaten terwijl we minder vieringen kunnen doen en de vraag vele malen groter is: we moeten nu al zeggen: sorry, maar er is geen plaats. En hoe vervelend is het om aan de deur van de kerk op kerstavond of eerste kerstdag te horen: u mag er niet in. We kunnen als parochie het naleven van de vereiste RIVM-maatregelen niet garanderen. 

Daarom geen vieringen in de periode van 16 december tot en met 2 januari. We roepen ieder op om vieringen digitaal mee te maken vanuit de eigen huiskamer. Daartoe heeft de parochie het aanbod verruimd.

  • Op Kerstavond 24 december is vanaf 17.00 uur de nachtmis te zien vanuit de Petrus Donderskerk. Voorgangers zijn pastoor Frank Lemmens en pastoraal werker Sjack Willemen. De zang wordt verzorgd door het Cantiqua kwartet. U kunt deze viering vinden onder www.kerkdienstenlivestreams.nl .

  • Kleuterkerk heeft voor de jonge gezinnen uit onze parochie een viering voorbereid. Willen jullie thuis digitaal meevieren? Kijk dan hier.

  • Vanaf 18.30 uur is een speciaal voor de parochie gemaakte korte bezinningsviering beschikbaar via https://youtu.be/glfXGldqBLU

  • Op Eerste Kerstdag 25 december is vanaf 11.00 uur de viering te zien vanuit de Lucaskerk met als voorganger Frank Lemmens. Hier wordt de zang verzorgd door een kwartet vanuit Het Wandelboskoor. Ook deze viering is te volgen via www.kerkdienstenlivestreams.nl .

Voor het aansteken van een kaarsje en het bezichtigen van de kerststal zijn er de volgende mogelijkheden:

* Kerk Goirke, Goirkestraat 68,
22 december, 23 december en 24 december tussen 10.00 uur en 12.00 uur;

* Montfortkerk, Corellistraat 231,
25 december tussen 10.00 uur en 12.00 uur;

* Lucaskerk, Lage Witsiebaan 91,
25 en 26 december tussen 15.00 uur en 17.00 uur.

Speciaal voor deze tijd waarin we kerst vooral thuis in kleine kring moeten vieren heeft de parochie een bezinningsboekje samengesteld. Dat boekje is hier te vinden. 

We beseffen dat het vele mensen verdriet zal doen dat ze, net als met Pasen, Hemelvaart en Pinksteren, nu ook al niet met Kerstmis niet naar de kerk kunnen. Kerstmis zal dit jaar een feest met ernstige beperkingen worden. Maar net als ieder ander jaar mogen we bidden en hopen dat er met de geboorte van jezus ook na tijden van schemering en duister een sprankje van licht in de wereld mag komen. Wij hopen op ieders begrip. 

Bestuur en pastoraal team Parochie Peerke Donders.


Vergeet de parochie financieel niet
Voor de parochie heeft de corona-crisis ook financiële gevolgen. We lopen vele inkomsten mis, terwijl de uitgaven gewoon doorgaan. Steun van de overheid is er helaas niet. We blijven afhankelijk van giften van onze parochianen. Daarom: als u wat extra's kunt missen in deze dagen, denk dan ook aan de parochie. Een gift is zeer welkom. 

                             Uw gave kunt u overmaken naar rekeningnummer
                        NL 28 RABO 0304 9188 57 t.n.v. Parochie Peerke Donders
                           Of maak gebruik van de QR-code die u hieronder ziet