Parochie Peerke Donders, Tilburg
Parochie Peerke Donders uit Tilburg op Instagram Parochie Peerke Donders uit Tilburg op Facebppl

ONTMOETEN en ONT-MOETEN

ONTMOETEN en ONT-MOETEN

Na bijna 9,5 jaar neem ik afscheid als vicevoorzitter van onze parochie. Met veel ambitie ben ik per 1 januari 2015 aan deze uitdagende klus begonnen. Bij mijn aantreden heb ik gezegd dat ik het één termijn van 4 jaar zou doen met de mogelijkheid tot verlenging met nog eens 4 jaar. Omdat het lastig is om een opvolger voor mij te vinden (en die is er nu ook nog niet) ben ik uiteindelijk nog bijna 1,5 jaar langer gebleven. Ik heb er alle vertrouwen in dat mijn medebestuurders het schip ook zonder mij prima op koers kunnen houden en dat er snel een nieuwe vicevoorzitter wordt gevonden. Maar voor mij is het nu toch echt tijd om het stokje over te dragen. Wij hebben een goed functionerend parochiebestuur met een aantal nieuwe mensen die met heel veel passie hun taak vervullen. 

Ik heb mijn bestuursperiode ervaren als bijzonder waardevol en denk dat ik een behoorlijke bijdrage heb kunnen leveren aan de vervolmaking van het fusieproces en de realisatie van één parochie Zalige Peerke Donders. Dat heb ik uiteraard niet alleen kunnen doen, maar heb dat samen gedaan met mijn medebestuurders, het pastorale team en de vele vrijwilligers in onze parochie. Heel veel dank aan jullie allen. 

Ik ben erg blij, dat ik zoveel betrokken parochianen en medewerkers in mijn bestuursperiode heb mogen ONTMOETEN. Het is hartverwarmend om te zien hoe iedereen zich op zijn eigen wijze inzet voor onze mooie parochie. 

De afgelopen jaren waren voor mij erg hectisch en emotioneel, mede door de ziekte en het overlijden van mijn echtgenote Brigit, nu één jaar geleden. Ter afsluiting van deze periode vertrek ik op 27 mei aanstaande per fiets naar Santiago de Compostela, een tocht van zo'n 2800 kilometer. Tot Nevers (woonplaats van de Heilige Bernadette Soubirous) word ik vergezeld door mijn broer Paul en vanaf daar fiets ik alleen verder. Het motto van mijn pelgrimstocht is ONTMOETEN. Ik hoop op mijn tocht veel medepelgrims te mogen ontmoeten, maar bovenal wil ik mijzelf ONTMOETEN. Reflectie op mijn leven en inspiratie opdoen voor de toekomst.

De 6 weken die ik heb uitgetrokken voor mijn reis staan hopelijk ook org voor het ONT-MOETEN. Ik heb erg veel behoefte aan een periode waarin niets meer MOET, met uitzondering van fietsen, eten, drinken en slapen. Ik heb er zin in en zal aan jullie denken en voor jullie bidden.

Theo de Kort.


Aanvulling vanuit de parochie:

Beste Theo,


Graag willen we je bedanken voor alle werkzaamheden die je als vicevoorzitter hebt uitgevoerd, zelfs langer dan twee termijnen omdat er geen opvolger is. Je hebt privé een moeilijke tijd achter de rug door ziekte en overlijden van je vrouw en gunnen je nu ook echt tijd voor jezelf. We wensen je een hele mooie pelgrimstocht naar Santiago de Compostela en zien je daarna heel graag terug om je mooie verhalen te horen.

Namens Parochie Peerke Donders