Parochie Peerke Donders, Tilburg
Parochie Peerke Donders uit Tilburg op Instagram Parochie Peerke Donders uit Tilburg op Facebppl

Meimaand - Hasseltse Kapel

Meimaand - Hasseltse Kapel

Wellicht dat u ook komende meimaand weer graag naar de Hasseltse Kapel wilt gaan. 
Hier volgt wat interessante informatie vanuit de nieuwsbrief van de Hasseltse Kapel.

Openingstijden
De kapel is in de meimaand iedere dag geopend van 08.00 uur tot 20.00 uur.

Opening meimaand
Onder leiding van pastoor Frank Lemmens vindt op woensdag 1 mei om 10.00 uur een Mariaviering plaats, waarbij de meimaand geopend wordt. 

Bedevaartsmissen
Op de volgende dagen is er om 08.00 uur een bedevaartsmis in de kapel, waarbij pastoor Frank Lemmens voor gaat en de bekende Marialiedjes op het programma staan:
- zondag 5 mei (voorganger Marijn vd Laar)
- donderdag 9 mei (Hemelvaartsdag)
- zondag 19 mei
- zondag 26 mei

Op zondag 12 mei en op Tweede Pinksterdag (20 mei) is er géén bedevaartsmis.

Moederdagmis
Bij mooi weer is er op zondag 12 mei een viering in het park voor de Kapel. Ook dan zal pastoor Frank Lemmens voorgaan. De viering begint om 11.00 uur. 
Op deze dag komen tussen 13.00 uur en 17.00 uur de Elckerlyc speellieden doorlopend muzikale optredens verzorgen. 

Kramen
Uiteraard zijn ook dit jaar de snoepkramen aanwezig. Iedere dag tijdens de openingstijden van de kapel hebben beide ondernemers een groot assortiment oud-Hollands snoep in de aanbieding. 
Bij de kraam van de Hasseltse Kapel zijn veel devotionalia verkrijgbaar. Deze kraam staat iedere woensdag, zaterdag en zondag in het park. Ook op Hemelvaartsdag en Tweede Pinksterdag zal deze aanwezig zijn. Steeds van 12.00 uur tot 17.00 uur.
In het weekend en op feestdagen wordt er ook koffie, thee, ijs, frisdranken en andere versnaperingen verkocht.  

Bloemenwand
Net als in voorgaande jaren staat er voor de kapel een bloemenwand, waar bezoekers hun eigen bloemen in kunnen steken. Bij de kraam van de kapel worden plantjes verkocht voor de bloemenwand. De opbrengst van de verkoop van de plantjes komt ten goede aan de kapel. 

Afsluiting meimaand
De meimaand wordt op vrijdag 31 mei afgesloten met een viering om 20.00 uur. Ook hierin gaan pastoor Frank Lemmens voor en worden bekende Marialiedjes gezongen. 

Parkeren
Op het Hasseltplein zijn slecht enkele parkeerplaatsen aanwezig. Bij mooi weer worden bezoekers gevraagd zoveel mogelijk met de fiets of te voet te komen. 
Wie toch met de auto komt, wordt vriendelijk verzocht deze zoveel mogelijk in de omgeving te parkeren. Dat voorkomt overlast voor bewoners van het Hasseltplein. Tevens zijn zo de beschikbare parkeerplaatsen in de directe omgeving van de kapel beschikbaar voor minder valide bezoekers. 
Tijdens drukke momenten, zoals in het weekend of op feestdagen, zal het Hasseltplein afgesloten worden voor auto's. Gelieve de hekken dan niet te verplaatsen.

Luisterbankje
In de meimaand komen veel mensen naar Maria, in de Hasseltse kapel. een kaarsje opsteken, een verlangen neerschrijven, een gebedje doen. Maria luistert altijd. Over haar staat geschreven, dat zij "al deze woorden bewaarde in haar hart" (evangelie Lucas 2, 19).
Mensen hebben verhalen. Mensen spreken zich uit. Soms is het tijd voor een goed gesprek, even stilstaan. Wat geeft je leven zin en betekenis? Wat houdt je bezig, wat inspireert je? Vertellen kan je helpen om helderheid te vinden over je eigen levensweg. Over wat het meest kostbaar is voor jou, over de weg die je te gaan hebt.

Op drie dagen in mei staat er een Luisterbankje in het park bij de kapel. Op die middagen zijn Mirjam Dirkx en Ine Bertens daar aanwezig. Zij hebben een geoefend oor. Zij zijn geestelijk begeleiders. Je kunt gerust even langskomen: zomaar, uit nieuwsgierigheid, om even contact te hebben. Of met een verhaal, een wens, een verlangen. Je kunt in gesprek komen met hen, of een van hen. Daarom zijn ze daar aanwezig. 
Wees welkom bij het luisterbankje!

Woensdag 22, donderdag 23 en vrijdag 24 mei, telkens tussen 14.00 uur en 16.00 uur, in het park onder een dikke boom. De plek is herkenbaar aan de gele vlag.
Meer informatie: www.geestelijkebegeleiding.nl

Schoonmaakdag

Na de meimaand kan de kapel wel een grote schoonmaak gebruiken. Dit jaar zal dit zijn op zaterdag 1 juni. De schoonmaakwerkzaamheden zullen al vroeg starten, rond 07.00 uur, en zijn pas na 16.00 uur afgerond. 
Het is niet mogelijk de kapel te bezoeken tijdens de schoonmaak. Bij goed weer staat het Mariabeeld buiten in het park, waar u dan alsnog een kaarsje kunt aansteken. 
Wie echt rustig bij Maria wil zitten, kan beter op zondag 2 juni, of daarna, langskomen. De kapel is immers alle dagen van het jaar geopen van 09.00 uur tot 19.00 uur.