Parochie Peerke Donders, Tilburg
Parochie Peerke Donders uit Tilburg op Twitter Parochie Peerke Donders uit Tilburg op Facebppl

Jonge gezinnen

Binnen Parochie Peerke Donders worden verscheidene activiteiten georganiseerd voor de kinderen en jeugdigen onder ons. Elke zondag zijn er natuurlijk vieringen in de kerken, maar misschien is het voor de kinderen leuker als er speciaal voor hen iets te doen is. 

Kleuterkerk

Regelmatig is het Kleuterkerk in de St. Lucaskerk. Tijdens deze vieringen, die speciaal bedoeld zijn voor peuters, kleuters en hun ouders / opa's en oma's, staat een Evangelieverhaal centraal. Daarbij wordt ook gezongen en is het een interactief spelverhaal. Vaak mogen de kinderen verkleed naar de kerk komen. Wanneer precies de Kleuterkerk is en welk thema deze keer centraal staat, is te vinden in de agenda op deze website. 

Kindernevendienst

In de Petrus Donderskerk aan de Enschotsestraat 124 is elke zondag om 11.00u een viering. Daar wordt ook kindernevendienst gehouden. Aan het begin van de viering worden de kinderen uitgenodigd met een begeleider naar de sacristie te gaan. Daar wordt een Bijbelverhaal verteld en vaak wordt dat ook creatief verwerkt. 

Gezinsviering

Iedere eerste zondag van de maand om 11.00u in de St. Lucaskerk is er een gezinsviering. Tijdens deze viering mogen de kinderen, die dat willen, op de rode mat komen zitten om naar een verhaal te luisteren en erover na te praten. Het Bijbelverhaal wordt uit het regenboogboek voorgelezen. 

Misdienaar

Misdienaars helpen de voorganger in de viering. We zijn op zoek naar kinderen die dit zouden willen doen. U vindt de flyer hier

De Mandala


Vele kinderen hebben dit jaar hun eerste communie gedaan. Wij nodigen deze kinderen uit om nu als groep samen te blijven komen, als jullie dat willen. Het doel is om de ontstoken vlammetjes brandend te houden via spel, verhalen en af en toe een excursie. Mocht er interesse zijn, de flyer vindt u hier.

Kindercatechese

Voor alle kinderen van groep 5, 6 en 7 wordt de mogelijkheid geboden om een en ander te leren over geloven, Bijbel en kerk, verspreidt over drie jaar. Elk jaar omvat acht maandelijkse bijeenkomsten en na het derde jaar een afsluitende excursie.

Kinderwoorddienst.nl

De website www.kinderwoorddienst.nl biedt u informatie om op een speelse manier kinderen vertrouwd te maken met de Goede Boodschap en het kerkelijk jaar. De informatie is vrij beschikbaar. Iedere zondag verschijnt er een nieuwe vertelling met uitwerkingen. 

Geloven thuis

Acht keer per jaar een nieuw thema vol inspiratie: Advent en Kerst, WintWer, Veertigdagentijd en Goede Week, Paastijd en Lente, Hemelvaart en Pinksteren, Zomer en Nazomer en Herfst. U kunt zich abonneren op de nieuwsbrief van de website. 
www.geloventhuis.nl

Bisdom ´s-Hertogenbosch

Vanuit Bisdom 's-Hertogenbosch is op 02 juli 2022 een familiebedevaart georganiseerd in Tilburg (gedeeltelijk in onze parochie) met als thema 'In de voetsporen van Peerke Donders'. 
Op www.katholiekleven.nl/videos/actuele-videos/op-weg-met-gezinnen-in-de-kerk kunt u een impressie zien van deze dag.