Parochie Peerke Donders, Tilburg
Parochie Peerke Donders, Tilburg Parochie Peerke Donders, Tilburg Parochie Peerke Donders, Tilburg Parochie Peerke Donders, Tilburg Parochie Peerke Donders, Tilburg Parochie Peerke Donders, Tilburg Parochie Peerke Donders, Tilburg
Parochie Peerke Donders uit Tilburg op Twitter Parochie Peerke Donders uit Tilburg op Facebppl

Open Monumentendag

Open Monumentendag

Open Monumentendag

Op zondag 12 september 2021 bent u van harte welkom tussen 11.00 uur en 17.00 uur in de Goirkese kerk tijdens Open Monumentendag. (Zolang de regels betreffende COVID versoepeld zijn.) 

Ook dit jaar is de H. Dionysius kerk op het Goirke tijdens deze Open Monumentendag geopend, de op 1 na oudste kerk van Tilburg met het oudste Neogotische middenschip van Nederland. Gebouwd tussen 1835 en 1838 met veel subsidie door de bemoeienis van Kroonprins Willem II. Het interieur is van begin 1900 en de beschilderingen zijn enkele jaren geleden gerenoveerd/hersteld. 

Om 11.00 uur start er een rondleiding in de kerk met als thema: "Mijn monument is jouw monument". Deze rondleidingen worden elke 2 uur herhaald. Maar spreek gerust een van onze vrijwilligers aan om uitleg te vragen over iets wat u ziet. 

Ook is er voor de laatste keer nog een boekenmarkt. Alle overgebleven boeken worden geruimd. Alles moet weg, omdat er verbouwd gaat worden! Dus kom nog een paar boeken scoren en kom onze mooie kerk bekijken. 

Wanneer: Zondag 12 september 2021 van 11.00 uur - 17.00 uur

Adres: Goirkestraat 68 Tilburg

Rondleidingen: 11.00 uur, 13.00 uur en 15.00 uur. 

Voor meer informatie, bel naar 013 - 207 0127 ( ma, di, do, vr  tussen 10u en 12u)
E-mail kan ook: debronhetgoirke@parochiepeerkedonders.nl


In een eerder stadium waren torenbeklimmingen gepland. Dit betekent dat we ons dienen te houden aan de '1,5 meter afstand' maatregel. Helaas is dit bij de torenbeklimmingen niet mogelijk en zien we ons genoodzaakt deze activiteit te cancellen.