Parochie Peerke Donders, Tilburg
Parochie Peerke Donders, Tilburg Parochie Peerke Donders, Tilburg Parochie Peerke Donders, Tilburg Parochie Peerke Donders, Tilburg Parochie Peerke Donders, Tilburg Parochie Peerke Donders, Tilburg Parochie Peerke Donders, Tilburg
Parochie Peerke Donders uit Tilburg op Twitter Parochie Peerke Donders uit Tilburg op Facebppl

Evelien Zweekhorst benoemd tot Ridder In De Orde Van Oranje Nassau

Evelien Zweekhorst benoemd tot Ridder In De Orde Van Oranje Nassau

WE ZIJN TROTS OP HAAR!!!

Woensdag 21 april 2021 was een beperkt gezelschap van familie, vrienden en collega´s bij elkaar in het STERK Huis om Evelien Zweekhorst in het zonnetje te zetten. Gelukkig mocht er ook een vertegenwoordiging van het parochiebestuur bij zijn. Ik ging er met een blij, maar vooral ook benauwd gevoel heen. Hoe zou Evelien reageren? Zou ze dit wel aankunnen? 
Het was al snel duidelijk hoe sterk deze vrouw is. Wat was er te doen?
Al meer dan een jaar geleden was duidelijk dat Evelien onderscheiden
zou worden. Op de eerste plaats voor haar werk in de pleegzorg. Wie haar kent, weet niet anders of ze heeft de zorg op zich genomen voor een kleintje dat thuis niet opgevangen kan worden. Evelien met een zorgbaby is een bekend beeld. Samen met haar man en vier zonen bood en biedt ze een warm tehuis. Op initiatief van haar man, die als geen ander wist wat dit van haar vraagt, werd een koninklijke onderscheiding aangevraagd. Vanwege corona werd de uitreiking uitgesteld. Enkele maanden geleden overleed plotseling haar man. Samen met de zonen is besloten om haar afgelopen week toch te verrassen. Ze is naar het Sterk Huis gelokt voor een vergadering. Toen we ons verzameld hadden, werd ze naar de kantine gebracht, waar ze samen met een baby binnenkwam. Na een korte aarzeling klonk een luid applaus. Eenmaal op haar plaats en bekomen van de schrik heeft eerst de directie een beeld geschetst van haar enorme verdiensten. Niet alleen de opvang van de kindjes heeft haar aandacht, maar de hele organisatie en de opleiding van nieuwe pleegouders. 
Het werd duidelijk dat het Zijne Majesteit De Koning heeft behaagd haar te benoemen tot Ridder In De Orde Van Oranje Nassau. Waarnemend burgemeester, wethouder M. Hendrickx was aanwezig om de speld uit te reiken. Ook zij bleek Evelien goed te kennen, bleek haar verdiensten en activiteiten goed te kennen, waarbij ze op een lieve, maar ook voorzichtige wijze ook haar man en kinderen betrok. Wij, als Peerke Dondersgemeenschap onderstrepen dit helemaal. Evelien is actief in het bestuur, maar zet zich ook in voor de geleoofsgemeenschap van de Frater Andreas en via de Vormselwerkgroep voor de hele parochie. 
We zijn trots op je! Dank je wel!