Parochie Peerke Donders, Tilburg
Parochie Peerke Donders, Tilburg Parochie Peerke Donders, Tilburg Parochie Peerke Donders, Tilburg Parochie Peerke Donders, Tilburg Parochie Peerke Donders, Tilburg Parochie Peerke Donders, Tilburg Parochie Peerke Donders, Tilburg
Parochie Peerke Donders uit Tilburg op Twitter Parochie Peerke Donders uit Tilburg op Facebppl

Meimaand Hasseltse Kapel

Meimaand Hasseltse Kapel

Traditioneel is de meimaand hét moment waarop vele parochianen van onze parochie Peerke Donders, maar ook inwoners van Tilburg en omliggende plaatsen een bezoek brengen aan de Hasseltse Kapel. De mooie eeuwenoude kapel die in onze parochie Peerke Donders gelegen is en waar velen van ons warme herinneringen aan hebben.
Door de coronamaatregelen vervielen vorig jaar alle activiteiten in de meimaand. Ook dit jaar zal de meimaand anders verlopen dan we gewend zijn. 

De Hasseltse Kapel zal geopend zijn van 08.00 uur tot 20.00 uur. Het is vaak druk in het weekend. Heeft u de gelegenheid om ook tijdens weekdagen te komen, dan is het verstandig om een andere dag te komen dan zaterdag of zondag. Zo kan het bezoek zich beter over de dagen verspreiden. 

In de kapel geldt een looproute. Bezoekers komen binnen via de zijdeur en verlaten de kapel via de voordeur (hoofdingang). Er mogen slechts 8 personen gelijktijdig in de kapel aanwezig zijn. Om de 1,5 meter afstand te garanderen staan in de kapel slechts zes stoelen voor bezoekers. Dit betekent dat het vooral op drukke momenten niet wenselijk is dat mensen langere tijd in de kapel zitten. 
Verder is het een dringend advies om in de kapel een mondkapje te dragen en om bij binnenkomst de handen te ontsmetten. 

Er zijn dit jaar geen vieringen in de kapel. Ook de Moederdagmis - die altijd in het park plaatsvindt - gaat niet door. Er zijn geen bidmomenten, bijvoorbeeld voor het rozenhoedje. Er zijn ook geen koren die Marialiederen komen zingen. 
De parochie wil wel graag aandacht besteden aan de Maria-meimaand. Daarom vindt er vanaf 5 mei iedere woensdag om 10.00 uur een viering plaats in de Lucaskerk. Er zullen dan ook Maria-liederen klinken. 

Hopelijk kunnen de maatregelen goed nageleefd en gehandhaafd worden, zodat de Hasseltse Kapel deze meimaand geopend kan blijven. Wanneer dit niet mogelijk is, is het sluiten van de kapel de enige mogelijkheid.