Parochie Peerke Donders, Tilburg
Parochie Peerke Donders, Tilburg Parochie Peerke Donders, Tilburg Parochie Peerke Donders, Tilburg Parochie Peerke Donders, Tilburg Parochie Peerke Donders, Tilburg Parochie Peerke Donders, Tilburg Parochie Peerke Donders, Tilburg
Parochie Peerke Donders uit Tilburg op Twitter Parochie Peerke Donders uit Tilburg op Facebppl

Bedankbrief

Bedankbrief

Lieve mensen,

Op mijn werkkamer thuis, hangt een fotocollage die ik zo'n 15 jaar geleden gemaakt heb voor een tentoonstelling over zelfportretten in de Wandelgangen in Hilvarenbeek. Ergens, te midden van mijn familie, vrienden, mensen uit de parochie en het vluchtelingenwerk, heb ik mijn plekje gevonden.

Per 1 januari, ben ik gestopt
als pastor, na 35 jaar pastoraat in Tilburg, de stad van mijn geboorte. 
Tussen en met mensen, gewoon en eenvoudig, maar bijzonder en groots in hun inzet, heb ik mogen werken. Zo was er ook voor mij een plekje in die veel grotere beweging van de parochie. 

Met dankbaarheid kijk ik terug op de jaren achter mij. Dankbaar voor het vertrouwen en de welwillendheid die ik van zo vele parochianen heb mogen ontvangen. Voor het respect en de waardering die ik van bestuur en collega's ondervond. Dat vertrouwen en respect, die welwillendheid en waardering heb ik ervaren als geschenken van Gods wege.  

Met pensioen gaan zal loslaten betekenen van iets wat in de achterliggende jaren zo dierbaar is geworden. Dat doe ik met enige huiver omdat we in onzekere tijden leven. Tijden waarin het ook voor de parochie moeilijk is om dat te doen waar ze vooral goed in is: naast mensen staan om zo Gods nabijheid in het leven van alledag voelbaar te maken. 

Aan die weg zal ik geen bijdrage meer leveren, niet als professional, niet als vrijwilliger. Ik ga andere wegen bewandelen waarop ik handen, voeten en woorden kan geven aan de God waarin ik geloof: de God die ieder, keer op keer, uitnodigt, om te zijn die je bent: liefde. 

Naar ik hoop zal er zich de komende tijd een nieuw zelfportret aftekenen, met een grote rol voor de kleinkinderen, de mensen op de volkstuin, nieuwe vrienden. Is er de tijd om, samen met Marion, het Brabantse Land al wandelend in me op te nemen. Daar verheug ik me enorm op. Voor de parochie hoop ik van harte dat er een goede opvolging komt, met name voor Toren Frater Andreas en ik heb alle vertrouwen in de krachten die in parochie Peerke Donders aanwezig zijn om de toekomst moedig en creatief in eenheid en verscheidenheid, tegemoet te treden. 

Graag had ik jullie dit persoonlijk willen zeggen, maar vanwege de corona-pandemie is ook een publiek afscheid een te groot risico. Vandaar deze brief waarin ik u van harte dank voor het in mij gestelde vertrouwen. Het ga u allen goed. 

Sjack Willemen.