Parochie Peerke Donders, Tilburg
Parochie Peerke Donders, Tilburg Parochie Peerke Donders, Tilburg Parochie Peerke Donders, Tilburg Parochie Peerke Donders, Tilburg Parochie Peerke Donders, Tilburg Parochie Peerke Donders, Tilburg Parochie Peerke Donders, Tilburg
Parochie Peerke Donders uit Tilburg op Twitter Parochie Peerke Donders uit Tilburg op Facebppl

Adventskalender 2020

Adventskalender 2020

De Adventskalender 2020 

Het hoogfeest van Kerstmis kent een voorbereidingstijd: De adventsperiode. Veel mensen zijn opgegroeid met de jaarlijkse adventskalender, waarbij iedere dag een venstertje geopend mag worden. 

De 'online Adventskalender' staat klaar, om gezinnen (uit parochies) mee te nemen naar het feest van Kerstmis. Want hoe dan ook, ook dit jaar - ondanks de corona-pandemie - mogen we de geboorte van Jezus met blijdschap vieren, God liefdesaanbod aan ons. 

De online Adventskalender werkt in principe hetzelfde als een klassieke adventskalender: elke dag is er een luikje om te openen. Alleen zult u er dit keer geen chocolaatje vinden, maar een opdracht of tekst die ons meeneemt naar het Kerstfeest. De meeste opdrachten zijn voor kinderen, vaak samen met hun ouders. Sommige opdrachten zijn specifiek voor ouders en voor grootouders. 

Als u op onderstaande afbeelding klikt, wordt u doorgelinkt naar de website van bisdom 's-Hertogenbosch en kunt u direct in de adventskalender een luikje openen. 

 

 

 

 

 

 

 

Instructies:
* Verreweg de meeste opdrachten zijn gemaakt om samen te beleven. De ene dag is meer gekeken naar tieners, de andere dag meer naar het kleinere kind;
* Men is er vanuit gegaan dat u het luikje opent samen met uw kind, zodat u uw kind kunt helpen bij het opstarten van de opdracht. Ook voor kinderen die nog niet kunnen lezen zijn de opdrachten leuk, al vraagt het dan van u als ouder wel enige creativiteit;
* Er wordt regelmatig geknutseld in deze adventskalender. Het is daarom handig de volgende materialen te hebben:
- dikker, wit printerpapier
- schaar
- lijm
- verf en penselen
- kleurpotloden en/of stiften
- 10 ijslollystokjes
- een aantal dennenappels
Deze digitale Adventskalender is bedacht en inhoudelijk verzorgd door het Team Familiepastoraat vanuit het bisdom 's-Hertogenbosch.