Parochie Peerke Donders, Tilburg
Parochie Peerke Donders, Tilburg Parochie Peerke Donders, Tilburg Parochie Peerke Donders, Tilburg Parochie Peerke Donders, Tilburg Parochie Peerke Donders, Tilburg Parochie Peerke Donders, Tilburg Parochie Peerke Donders, Tilburg
Parochie Peerke Donders uit Tilburg op Twitter Parochie Peerke Donders uit Tilburg op Facebppl

De kerkdeuren gaan beetje bij beetje weer open

De kerkdeuren gaan beetje bij beetje weer open

3 juni 2020

Beste parochianen,

We hebben u al laten weten dat het vanaf 6 juni mogelijk is om in onze parochie vieringen te houden. Mondjesmaat nog, want er zullen nog niet op alle locaties vieringen zijn en bovendien zullen er in de maand juni maximaal 30 mensen bij een viering aanwezig kunnen zijn.

We zijn blij dat we weer samen kunnen vieren, maar tegelijkertijd weten we dat er een grote verantwoordelijkheid op ons rust om te voorkomen dat het corona-virus zich in of door onze gemeenschap opnieuw kan verspreiden.

Daarom zullen we ons in onze gastvrije en open parochie houden aan de maatregelen die nodig zijn om besmetting met het corona-virus te voorkomen. 

RIVM-MAATREGELEN
Wij vragen ieder om alle geldende RIVM-maatregelen, zoals 1,5 meter afstand, hoesten en niezen in de elleboog en thuis blijven bij verkoudheidsklachten en/of verhoging, strikt na te leven. 

RESERVEREN
Reservering voor een viering is noodzakelijk en dat kan op donderdag en vrijdag tussen 10.00 uur en 12. 00 uur via telefoon 013-2070127. U kunt slechts één week reserveren. Als die viering vol zit, dan wordt u gevraagd of u op de lijst van de daarop volgende week geplaatst wilt worden. 

HYGIËNE-MAATREGELEN
Er zijn speciale hygiëne-maatregelen, zoals bij binnenkomst het ontsmetten van de handen met desinfecterende zeep. Na de viering worden de kerkbanken, de klinken, leuningen etc. gereinigd. 

1.5 METER
Tussen de zitplaatsen is er 1,5 meter ruimte. In iedere kerk wordt er een looprichting aangegeven. Bij binnenkomst in de kerk wordt aangegeven waar u kunt gaan zitten. 

GEEN ZANG
Voorlopig zal koorzang en samenzang nog niet mogelijk zijn. Daarom zullen de vieringen opgeluisterd worden met piano- of orgelspel. 

COLLECTE
Bij het uitgaan van de kerk wordt de collecte gehouden. Bij de uitgangen van de kerk staan collectemandjes of collectebussen. U kunt ook een bijdrage overmaken naar het bankrekeningnummer van de parochie: NL 28 RABO 0304 9188 57 t.n.v. Parochie Peerke Donders. 

VREDESWENS
We wensen elkaar van harte vrede en alle goed toe bij onze samenkomsten. Die wens vanuit het hart zal niet gepaard kunnen gaan met een handdruk, maar een kleine buiging naar elkaar, gevouwen handen, ook dat kan uitdrukking geven aan onze vredeswens. 

COMMUNIE
Ook bij het ter communie gaan is het belangrijk om er voor te zorgen dat niemand besmet raakt. Tegelijkertijd is dat een eerbiedig en bijzonder moment waarbij het Jezus zelf is die uitnodigt aan Zijn tafel. In onze kerken zal alleen de pastor de communie uitreiken. We houden daarbij 1,5 meter afstand en vragen u om de aanwijzingen ter plekke goed na te volgen. 

KOFFIE DRINKEN
Omdat het moeilijk is om met zoveel mensen 1,5 meter afstand te bewaren en tegelijk met elkaar een gesprek te voeren, zal het niet mogelijk zijn om na de viering samen koffie te drinken. 

AANVANGSTIJDEN EN LOCATIES
Hoe graag we ook zouden willen, maar het is nog niet verantwoord om met vieringen te beginnen in Padua, De Bijsterstede, De Duynsberg en MFA 't Kruispunt. Op zaterdagavond is er een extra viering in de Lucaskerk om 19.00 uur. Voor de maand juni zijn er vieringen:

DAG TIJD LOCATIE ADRES
vrijdag 09..30 uur Goirkese kerk Goirkestraat 68
zaterdag 19.00 uur Lucaskerk Lage Witsiebaan 91
zondag 09.30 uur  Goirkese kerk Goirkestraat 68
zondag 11.00 uur Petrus Donderskerk Enschotsestr 124
zondag 11.00 uur Lucaskerk Lage Witsiebaan 91
en vanaf 14 juni
zondag
09.30 uur Montfortkerk Corellistraat 231

   

STILTE, GEBED, EEN KAARSJE AANSTEKEN
Ook de komende maand blijft de Goirkese kerk iedere maandag en donderdag geopend voor het aansteken van een kaarsje, een moment van bezinning en gebed. Van 10.00 uur tot 12.00 uur.                  


We hopen dat we samen op een zo veilige en verantwoorde manier ons geloof al vierend kunnen beleven. Mocht dat in de maand juni lukken, dan wordt het mogelijk om vanaf 1 juli weer met 100 mensen bij elkaar te komen. 

Pastoraal team en Parochiebestuur.