Parochie Peerke Donders, Tilburg
Parochie Peerke Donders, Tilburg Parochie Peerke Donders, Tilburg Parochie Peerke Donders, Tilburg Parochie Peerke Donders, Tilburg Parochie Peerke Donders, Tilburg Parochie Peerke Donders, Tilburg Parochie Peerke Donders, Tilburg
Parochie Peerke Donders uit Tilburg op Twitter Parochie Peerke Donders uit Tilburg op Facebppl

Nieuwsbrief 29 mei 2020

Nieuwsbrief 29 mei 2020

Nieuwsbrief 29 mei 2020
 

Hou je niet in

God,                                                     
zoveel mensen in Jouw wereld
vonden geen adem meer
of snakken wanhopig naar adem.

God,
Jouw wereld houdt de adem in
en wacht bezorgd af.
Hoe verder?
Waartoe?
Waarheen?

God,
hou Jouw adem alsjeblieft niet in,
adem over ons, in ons
adem ons open.
Vul ons met nieuw leven.
Schenk ons uw Geestkracht.
Amen

Paulien


PINKSTEREN: eucharistieviering vanuit de Lucaskerk
Zondag 31 mei vieren we in besloten kring Pinksteren in de Lucaskerk. Om 11.00 uur wordt de eucharistieviering opgenomen en via livestream uitgezonden. Voorgangers zullen zijn pastor Marijn van de Laar en pastoraaal werker Sjack Willemen. De zang zal verzorgd worden door Anita van Abeelen, begeleid op orgel en piano door Harrie Swinkels. 

U kunt de viering live meemaken via www.kerkdienstenlivestreams.nl. en daar de juiste viering aanklikken. Ook via deze website verschijnt er kort voor aanvang nog een nieuwsbericht met de directe link. 


Voorzichtig gaan we weer beginnen met samen vieren in de kerk
Vanaf zaterdag 6 juni zal het weer mogelijk worden om in onze kerken bij elkaar te komen voor de weekendvieringen. Voorzichtig aan, met allerlei maatregelen, om te voorkomen dat het corona-virus weer om zich heen slaat. Woensdag 3 juni zullen we in een brief, die we in een brief, die we via email verspreiden, zo concreet mogelijk aangeven op welke manier wij dat in onze parochie willen gaan doen. Voor nu kunnen we alvast de volgende informatie met u delen:

- Tot 1 juli kunnen er maximaal 30 mensen bij elkaar komen. Vooraf zal er voor deze vieringen gereserveerd moeten worden. We laten u woensdag weten hoe dat in zijn werk gaat;

- Voor de betrokkenen zal het erg teleurstellend zijn, maar er zullen nog geen vieringen zijn in MFA het Kruispunt en zorgcentrua Padua, De Bijsterstede en De Duynsberg;

- In de Lucaskerk komt voorlopig op zaterdagavond om 19.00 uur een extra viering;

- Koorzang en samenzang brengen teveel risico met zich mee en ook het koffiedrinken na de viering valt binnen de nodige afstand van 1,5 meter niet te realiseren in de parochie. We zullen het dus voorlopig nog zonder deze twee belangrijke pijlers van onze parochiegemeenschap moeten stellen;

- We hebben onze gastvrije en open kerk hoog in het vaandel, maar u zult rekening moeten houden met allerlei extra hygiëne-maatregelen en dat het samenkomen alleen bedoeld is voor mensen die vrij zijn van corona gerelateerde klachten. 

De leden van het pastoraal tem en de emeriti kijker er naar uit om God en elkaar weer te ogen ontmoeten bij een eucharistieviering of een woord- en commnieviering. Komende woensdag hoort u weer van ons. 


Vertrek Wiel Logister, komst Peter Denneman als priester-assistent in toren De Montfort
Tot onze spijt moeten wij mededelen dat Wiel Logister
ons gaat verlaten. Vanwege afnemende gezondheid gaat hij terug naar Valkenburg waar de Montfortanen hun kloosters,
tevens provincialaat hebben. Misschien is het voor een aantal mensen onder ons niet 
onverwacht. Er werd al eerder opgemerkt, dat Wiel een minder sterke indruk maakte. Dat neemt niet weg, dat we nog steeds genoten van zijn integere wijze van 
voorgaan en de bemoediging die in de preken naar voren kwam. Ook had hij, zonder daar ruchtbaarheid aan te geven, oog en oor voor de zieken en mensen met problemen. Kortom er gaat een bewogen priester ons verlaten. We zullen uiteraard op enig moment op een gepaste wijze afscheid van hem nemen. 

 Het blijde nieuws dat we mogen brengen, is dat Peter Denneman met instemming van pastoor Lemmens, op een aantal zondagen het werk van Wiel gaat overnemen. Een genereus gebaar van Peter, aldus pastoor Lemmens, omdat we op deze manier als van ouds eucharistie kunnen blijven vieren. Velen onder ons zullen hem met open armen terug ontvangen binnen onze gemeenschap. 
Mocht u hem nog niet kennen, dan zullen we hem introduceren op de afscheidsbijeenkomst van Wiel. Op deze wijze blijft de geest van Montfort onder ons. 
Woensdag 3 juni sturen we een brief naar de bij ons bekende emailadressen over de maatregelen om het in onze parochie mogelijk te maken weer samen te vieren. 

 

 

De volgende nieuwsbrief kunt u verwachten op vrijdag 12 juni 2020.