Parochie Peerke Donders, Tilburg
Parochie Peerke Donders, Tilburg Parochie Peerke Donders, Tilburg Parochie Peerke Donders, Tilburg Parochie Peerke Donders, Tilburg Parochie Peerke Donders, Tilburg Parochie Peerke Donders, Tilburg Parochie Peerke Donders, Tilburg
Parochie Peerke Donders uit Tilburg op Twitter Parochie Peerke Donders uit Tilburg op Facebppl

Afrikaans koor in de St. Lucaskerk

Afrikaans koor in de St. Lucaskerk

Als u de vieringen in de St. Lucaskerk bezoekt, is het u ongetwijfeld opgevallen dat er veel Afrikaanse vrouwen met hun kinderen in de kerk zitten. De kinderen helpen als misdienaar mee. Op feestdagen dragen de vrouwen al zingend het Evangelieboek de kerk binnen. 
De laatste maanden zijn zij druk aan het repeteren om een paar keer per jaar de viering met hun Afrikaanse gezangen op te kunnen luisteren. Vrouwen uit Burundi, Kameroen Uganda, Congo, Kenia, maar ook uit Curacao, Suriname en Nederland. Het was nog een hele toer om de liederen op papier te krijgen. Vaak vanuit het hoofd, uit de herinnering werden ze gezongen en dan opgeschreven. In verschillende talen, zoals het Swahili en het Ingala. Zoveel mogelijk fonetisch opgeschreven, zodat ook de mensen die de talen niet machtig zijn toch mee kunnen zingen. 

Zondag 1 maart zullen zij voor het eerst naar buiten treden, begeleid op de bongo, zingen zij in de viering van 11.00 uur in de St. Lucaskerk.