Parochie Peerke Donders, Tilburg
Parochie Peerke Donders, Tilburg Parochie Peerke Donders, Tilburg Parochie Peerke Donders, Tilburg Parochie Peerke Donders, Tilburg Parochie Peerke Donders, Tilburg Parochie Peerke Donders, Tilburg Parochie Peerke Donders, Tilburg
Parochie Peerke Donders uit Tilburg op Twitter Parochie Peerke Donders uit Tilburg op Facebppl

Pastor Paulien minder in de parochie

Pastor Paulien minder in de parochie

"Gelukkig, je blijft nog". En: "Wat jammer dat je gaat," zijn twee van de vele reacties die ik kreeg op het nieuws dat ik per 1 april 20 uur werk in servicecentrum het Laar in Tilburg-Zuid als geestelijk verzorger. 
Beide opmerkingen behoeven een reactie van mijn kant. Ja, ik ben nog in de parochie, maar ik lever veertien uur in. Ik blijf er nog tien werkzaam in de parochie. In tien uur kan ik niet hetzelfde doen als voorheen in vierentwintig uur, dus ik heb wat taken afgestoten. Ik blijf werkzaam in het gezinspastoraat, zoals voor Vormsel en jongerenpastoraat. Maar ik zal bijvoorbeeld minder weekendliturgie en uitvaarten verzorgen dan voorheen. Ik moet me beperken. "Wat jammer, dat je gaat" is weer de andere kant: ik ben niet helemáál weg. Zij het minder uren, ik ben er nog. 
Paulien van Bohemen. 

Voor de parochianen binnen toren de Montfort was het even extra schrikken toen Paulien aankondigde dat ze minder uren in de parochie zou gaan werken. Want wat zou dat voor hen gaan betekenen? Gelukkig nam ze snel de spanning weg door te vertellen dat ze eenmaal per maand bij hen de viering blijft doen, en dat ze voor hen bereikbaar blijft voor pastorale bezoeken als daarom wordt gevraagd. Ze blijft daarmee hun wijkpastor die zeer gewaardeerd wordt. Ze willen haar daarom ook van harte feliciteren met de extra uren die ze op 't Laar gaat werken. Haar hart gaat immers uit naar mensen die gaan dementeren. 
Helaas betekent dit alles wel dat het spreekuur gaat vervallen en dat Paulien niet meer kan deelnemen aan het torenoverleg. Daarnaast zal zij een aantal taken overdragen binnen het team, of deze vervallen bij gebrek aan menskracht. Haar bedachtzame en waar nodig ook kritische inbreng zal zeker gemist worden. Vanaf heden zal de pastoor haar taak overnemen. We heten hem van harte welkom. We hopen dat het lukt om het pastorale team spoedig weer te kunnen versterken.