Parochie Peerke Donders, Tilburg
Parochie Peerke Donders, Tilburg Parochie Peerke Donders, Tilburg Parochie Peerke Donders, Tilburg Parochie Peerke Donders, Tilburg Parochie Peerke Donders, Tilburg Parochie Peerke Donders, Tilburg Parochie Peerke Donders, Tilburg
Parochie Peerke Donders uit Tilburg op Twitter Parochie Peerke Donders uit Tilburg op Facebppl

Samen Kerst vieren

Samen Kerst vieren

Niet alleen voor de vieringen worden de deuren op eerste Kerstdag geopend, maar ook op twee plaatsen voor een sfeervolle kerstmiddag. 
In het gebouw van de Stichting Jeugdbelangen in 't Zand wordt als sinds jaren een middag georganiseerd door een geoliede groep vrijwilligers. De voorbereiding loopt gestroomlijnd en iedereen weet wat hij of zij moet doen. Dus de kerstbroden zijn gehaald,  er is volop boodschappen gedaan voor de hapjes. Deze zijn ook Halal zodat de middag echt voor iedereen toegankelijk is. Het werd uiteindelijk een druk bezochte middag met oude
bekenden en niuewe gezichten. De kinderen konden knutselen en accordeonist Eric speelde sfeervolle kerstmuziek. Mooi om te zien hoe de culturen en achtergronden wegvallen op een middag als deze. Iedereen viert Kerst met elkaar. Aan het einde van de middag, als de werkgroep weer aan het opruimen gaat, vertrekken een aantal mensen naar de Montfortkerk aan de Corellistraat. Daar is na de eucharistieviering door een aantal vrijwilligers de kerk aangepast. Dat is geen kleine klus! Alles moet de kerk uit en de ruimte werd geheel opnieuw ingericht. Ook dit jaar waren en vrouwen van 4Women die in een leuk stalletje hapjes klaarmaakten. We doen dat om mensen uit te nodigen te gaan kijken en kennis te maken met mensen en lekkernijen uit andere culturen. Rond 14.00 uur waren we klaar voor de ontvangst. Als altijd druppelden de gasten langzaam binnen. (Rond 12.00 uur zijn er echter al mensen aan de deur geweest, die moesten we teleurstellen). De gezellige muziek en zang van Peter was een warm welkom. De sfeer was meteen gemaakt, zodanig dat de eerste danspasjes werden gemaakt. Intussen kon men de kerstbeeldengroep van Bert bewonderen. In de kinderhoek werd intussen al snel door de kinderen geknutseld, maar de handvaardigheid kreeg pas echt aandacht toen aan alle tafels kerststerren werden gemaakt onder leiding van Bart en Joop. Overigens niet in stilte, want troubadour Lucas trok rond om bij de verschillende tafels zijn zang te laten horen. 
De cateringgroep had gezorgd voor een lekkere goed verzorgde maaltijd. er klonken dan ook veel dankbare en gezellige opmerkingen. Het meest blij waren we met de beloftes om volgend jaar terug te zullen komen. Na de maaltijd wachtte weer een hele klus: de kerk moest terug gebracht worden in de oorspronkelijke staat. De ochtend werd in tegenovergestelde richting herhaald. Geen wonder dat de laatste vrijwilligers pas rond half 10 moe maar tevreden de kerk verlieten.