Parochie Peerke Donders, Tilburg
Parochie Peerke Donders, Tilburg Parochie Peerke Donders, Tilburg Parochie Peerke Donders, Tilburg Parochie Peerke Donders, Tilburg Parochie Peerke Donders, Tilburg Parochie Peerke Donders, Tilburg Parochie Peerke Donders, Tilburg
Parochie Peerke Donders uit Tilburg op Twitter Parochie Peerke Donders uit Tilburg op Facebppl

Arm in arm met Peerke

Arm in arm met Peerke

Het is een overzicht van de ellende van armoede in Tilburg door de eeuwen heen. Het gaat ook over de pogingen die te verzachten: een eerlijk verhaal over slagen en falen, vallen en opstaan. 
Omdat armoede van alle tijden is, en dus ook van onze tijd, was er bij de opening en videovoorstelling te zien waarin vier Tilburgers van nu op indringende en kwetsbare wijze vertellen over hoe het zover gekomen is en wat het met hen doet. Ze vertellen over hoe het zover gekomen is en wat het met hen doet. Ze vertellen hoe ze kijken naar zichzelf en hoe er naar hen gekeken wordt. 
Met de expositie 'Arm in Arm met Peerke' vraagt de Stichting Petrus Donders Tilburg op een eigen wijze aandacht voor de armoede en de armoedebestrijding in Tilburg. Op een laagdrempelig manier laat de tentoonstelling zien dat door de tijd heen armoede altijd op de loer ligt. 
Om armoede tegen te gaan en om armen te helpen uit deze situatie te ontsnappen moet ieder het zijne bijdragen. De Stichting Petrus Donders laat zich in alles wat ze doet inspireren door het leven van Peerke Donders en door de Werken van Barmhartigheid. Dit komt neer op de overtuiging dat mensen waar ook ter wereld elkaar moeten helpen. Armoede is in deze tijden van grote welvaart een groot probleem. De Stichting wil hiervoor met de expositie 'Arm in arm met Peerke' aandacht vragen. 
De tentoonstelling is chronologsch opgebouwd. Dat wil zeggen, dat armoede in Tilburg en de maatregelen daartegen vanaf 1809, het geboortejaar van Peerke Donders, duidelijk worden gemaakt. Dat gebeurt op een manier die toegankelijk is voor een breed publiek. 
'Arm in arm met Peerke' is tot stand gekomen met medewerking van tal van organisaties. Ook voor de situaties bij andere culturen is er aandacht. De Stichting hoopt dat veel scholen en maatschappelijke groeperingen de expositie zullen bezoeken. 
Tijdens de duur van de expositie 'Arm in arm met Peerke' is het Peerke Donders Paviljoen inzamelpunt van de Zeep en Sop Plank. Deze zamelt zeep en wasmiddelen in voor arme mensen. Achter de Zeep en Sop Plank staat het Ronde Tafelhuis.
De expositie is op woensdag en zondag van 13.00u tot 17.00u geopened.