Parochie Peerke Donders, Tilburg
Parochie Peerke Donders, Tilburg Parochie Peerke Donders, Tilburg Parochie Peerke Donders, Tilburg Parochie Peerke Donders, Tilburg Parochie Peerke Donders, Tilburg Parochie Peerke Donders, Tilburg Parochie Peerke Donders, Tilburg
Parochie Peerke Donders uit Tilburg op Twitter Parochie Peerke Donders uit Tilburg op Facebppl

Dodenherdenking

Op zaterdag 4 mei om 19.00 uur is er in de Petrus Donderskerk de jaarlijkse dondenherdenking. Wij willen in een viering alle doden herdenken, die in onze wijken Groeseind, Hoefstraat, Loven en Besterd zijn gevallen in en ten gevolge van de oorlogsjaren 1940 - 1945. Hun namen worden met respect genoemd. Vanuit de kerk gaan we dan naar het Sint Willebrordplein terwijl de klokken zullen luiden. 
Bij het monument van René Klessens worden dan bloemen gelegd. Dit monument is geplaatst op initiatief van een werkgroep voor alle slachtoffers van oorlog en geweld. We sluiten aan bij de Nationale Dodenherdenking met het signaal 'Last Post' en houden twee minuten stilte, gevolgd door het zingen van het Wilhelmus. 
Leven in vrijheid lijkt voor ons heel gewoon, maar heeft ontzettend veel gekost. Daarom herdenken wij. Iedereen is van harte uitgenodigd.